Vene ärimehed: Sõõrumaal osaliselt õigus

28. august 2009, 15:54

Kohalikud venekeelsed ärimehed suhtuvad
kaksiti tippettevõtja Urmas Sõõrumaa hiljutisse väitesse, et Eestis ei ole
midagi teha. Mõned ettevõtjad on nõus sellega, et äri tuleb Eestist välja viia.

Oleg Uglov"Muidugi on kurb kuulda seda lugupeetud inimese suust," ütles NTT ASi juhatuse liige Oleg Uglov. "Aga mis teha, kui ekspordile suunatud tootjatel on omad reeglid, aga monopolistidel omad. Kui valitsus selle asemel, et tegeleda majanduOleg Uglovsega, tegeleb poliitiliste mängudega, mõeldes, kuidas aidata näiteks Guantanamo vange ning regulaarselt tehes Venemaa vastaseid avaldusi," rääkis ta.

Tõsi küll, paljudel ettevõtjatel ei olegi võimalust oma äri Eestist välja viia, lisas ta. Uglovi sõnul kaalusid nad oma ettevõtte üleviimist Venemaale või Hiinasse, kuid ei leidnud sobilikku varianti.

OÜ Formet Grupp juhatuse liige Pavel Suslov arvab samuti, et väiksemagi võimaluse korral tuleks äri välja viia. "Me ka mõtleme selle võimaluse üle," lisas ta.

Samas väidavad teised, et ei tohi orienteeruda ainult siseturule. Rate Solutions OÜ juhatuse liikme Andrei Korobeiniku sõnul on rohkem šansse kriis üle elada ettevõtetel, kellel õnnestus ekspordile ümber orienteeruda. Siseturule suunatud äril on juba praegu probleeme ning võimalused ellu jääda on tema sõnul nullilähedased. "Ei saa niisama istuda ja oodata, millal halvad ajad jäävad selja taha. Eesti väljub kriisist palju kauem kui Euroopa või Ameerika", lisas ta.

Mõni ettevõtja pole aga nõus, et Eestis ei ole midagi teha. "Ma ei saa Urmas Sõõrumaa seisukohast aru. Tal on ju ärihuvid paljudes valdkodades Eestis," ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Sergei Zagrebailov.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2009, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing