Erik Terk: tuleks mõelda vähemalt 15 aastat ette

06. oktoober 2009, 10:11

Keskenduda ei tasu vaid kriisi ületamisele,
vaid tuleks mõelda sellele, kuidas mõjutavad tänased otsused meie tegemisi umbes
15 aasta pärast, rääkis Tallinna Ülikooli Eesti Tulevikuuuringute instituudi
direktor Erik Terk.

Ka Arengufondis tegutsev Erik Terk ütles Eesti Piimaliidu konverentsil, et ka fondi seisukohast soovitatakse mõelda ette umbes 15 aastat. „Mitte mõelda ainult kriisi ületamisele, vaid ka sellele, kuidas mõjutada majandust peale kriisi. Võimalik on ka variant, et me elame kriisi üle aga jääme kudema,“ selgitas Terk.

Ta rääkis, et majandusmõtlemine ja mõtlemine ettevõtete tasemel on kriisi järel teistsugused. Nihe peaks Terki sõnul toimuma suunas, et kaob mõtteviis „äri on äri, peaasi, et teenib lühiajalist kasumit“, mis osalt ka juba on toimunud. „Keskpunkti tõuseb pikaajaline perspektiiv ja kindlus,“ rääkis Terk ning lisas, et liikumine toimub turgude teistsuguse struktuuri ja innovatsioonipoliitika poole.

Viimane peaks viima arusaamisele, et olemasolevate toodetega turgudel erilist eeldust meil ei ole. „Vaja on uusi ja teistsuguseid, loogika ütleb, et kvaliteettooteid,“ rääkis Terk ning selgitas, et kvaliteettoode on selline, mis on umbes 20% kallim kui teised samalaadsed turul. Eestis on aga selliste toodete tootmine madal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2009, 17:59
Otsi:

Ava täpsem otsing