Ergo: meie rämpsvõlakirjadesse ei investeeri

13. oktoober 2009, 14:51

ERGO Funds ASi juhatuse esimees Marek
Zaceki sõnul on ERGO tegutsemine kindlustusturul andnud kindla tagatise
vältimaks pensioniklientide huvide kahjustumist, teatas ERGO pressiteate
vahendusel.

Marek Zacek pidas vajalikuks rõhutada, et ERGOl kindlustusvaldkonna esindajana pole selliseid kõrvaltegevusi, mis seaks pensioniklientide huvid ja ettevõtte huvid vastakuti. "Pankades vajalikke hiina müüre pole meil tarvis, sest me ei vii läbi aktsiaemissioone ega anna laene. Seetõttu kattuvad meie huvid investeerimisel alati klientide huvidega. Meie tegevuse ainsaks eesmärgiks on kindlustada pikaajaline pensioni kasv pensionikogujale ning pensionile jäädes pakkuda ka parimat igakuist pensioni ERGO Elukindlustuse poolt,“ märkis ta.

Zacek loodab, et ehk aitab praegune meediakära pensionifondide ümber pensionikogujatele kohale viia ka sõnumit, et pensioni kogumise näol on tegemist väga olulise ja pensionipõlve mõjutava otsusega, mis vajab süvenemist ja jätkuvat tähelepanu.

Zaceki hinnangul ei tasu pensionikogumisel kunagi liialt riskida. „ERGO on oma pensioniportfellid üles ehitanud konservatiivsel põhimõttel, panustamata rämpsvõlakirjadesse, mis lubavad suuri tootlusi, kuid ka suurt riski. Investeerides oma klientide vara, oleme võtnud kaalutletud ja mõistlikke riske ning saavutanud konkurentsivõimelisi tulemusi. Näiteks aktsiaid sisaldaval ERGO pensionifondil 2P2 on osakuväärtus tõusnud kaheksa aastaga ehk fondide loomise algusest 48% ning konservatiivsel ERGO pensionifondil 2P1 27,5% ,“ ütles Zacek.

ERGO Fundsi kätte on usaldanud oma pensionivara enam kui 53000 kliendi, nendest Eestis üle 21 000 kliendi. ERGO Funds haldab pensionivara väärtuses üle 850 miljoni krooni, sellest Eestis ligi 430 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2009, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing