28. oktoober 2009 kell 21:00

Baltika kahjum ulatus 30 miljoni krooni alla

Kuigi praegu on käibe ennustamine tänamatu tegevus, arvas Milder siiski, et stabiliseerunud müük, paranenud marginaalid ja kulude vähendamine võib Baltika Grupile tuua järgmises kvartalis positiivsed tulemused.

"Viimasel ajal on kulutused vähenenud. Enda jaoks on hea märk, et tagasihoidlike sissetulekute juures on tulud ja kulud enam-vähem tasakaalus," lausus Milder, kelle sõnul on Baltika sarnases olukorras teiste jaekaupmeestega - enda kulusid suudab ettevõte kontrollida, aga tarbimist on keeruline elavdada.

Praegu vähendab Baltika müügipindasid. "Kindlasti ei saa suletud poodide arvu võrrelda näiteks Arco või Olympicuga, kes peaaegu pooled oma esindustest sulgesid," lausus Milder.

Möödunud nädalal avas Baltika Ukrainas kaks uut poodi.

Baltika tulemustega võib rahule jääda, kahjum oli LHV Panga ootustest pisut väiksem. Baltika on head tööd teinud kulubaasi vähendamisega, mida näitab kas või poodide võrreldavate kulude oluline langus. Positiivselt mõjus ka müügimarginaalide paranemine, mida toetab eelkõige väiksemas mahus allahindlusi ning laovarude viimine tavatasemele. Baltika kvartalikahjum oli 1,85 miljonit eurot, kuid LHV prognoos oli 1,98 miljonit eurot.

Baltika tulemustes on paranemismärke, mida kinnitab ka positiivne amortisatsioonieelne kasum septembris. Siiski sõltub Baltika kasumisse jõudmine tulevikus eelkõige paranevatest käibenumbritest.

Autor: Katariina Krjutshkova

Hetkel kuum