Uus hitt-mänguasi on sündinud

09. november 2009, 13:00

Selleaastase jõuluhooaja absoluutne
hittmänguasi USAs ja Suurbritannias on viie patareiga robothamstrid, mis
maksavad umbes kümme dollarit, kirjutab Financial Times.

Mänguasjatootja Toys R Us tegevjuht Jerry Storch peab robotloomakesi samasugusteks erakordseteks hittideks nagu 1987. aastal olid Teismelised Mutantkilpkonnad, kellest vändati suure edu tõttu ka terve seeria multikaid ja täispikki filme.

Väikesed robotloomad reageerivad puudutustele häälitsustega ja neid saab panna ka juhuslikku trajektoori mööda ringi jooksma "uuri" seadistuse all ning nurruma mõnusalt, kui neid paitada. Lisaks reageerivad nad eraldi müüdavatele aksessuaaridele nagu mängumaja, voodi ja väike auto häälitsustega nagu hambapesu, televiisori hääled, diskomuusika ja haigutamine.

Storch lausus, et otsekohene nõudlus lelude järele oli niivõrd suur, et Toys R Us ei lisanud neid isegi oma jõulumänguasjade nimekirja, et vältida pettunud tarbijaid. "Inimeste kaudu leviv reklaam on viinud nõudluse punktini, kus meiepoolne reklaamkampaania muudaks äri meie jaoks kehvemaks," nentis ta.

USA suurim jaekett Wal-Mart keris ostjate kannatust aina kõrgemale, hoides hamstrikesi oma poelettidelt selle nädalavahetuseni eemal.

Populaarseid robotloomi toodab väike USA ettevõte Cepia, mis asutati alles aastal 2004 Russell Hornsby poolt. Tema sõnul jõudis iga hamster enne äraostmist letil veeta vaid aja 30 sekundist kuni kolme minutini, mis taas näitab mänguasja erakordset menu.

Hornsby on müünud jaekettidele juba kuus miljonit mänguasja ning jõuluperioodi lõpuks plaanib müüa veel teist samapalju. Ta prognoosib järgneva 12 kuu müügituluks 300 kuni 400 miljonit dollarit, arvestades seejuures ka tootevaliku laienemisega.

"Need pole mitte ainult hamstrid," märkis Hornsby. "Me toome välja terved klannid: vöötoravad, oravad, siilid ja jänesed... Meil on igasuguseid armsaid asjakesi tulemas," lubas ta.

Hamstrikestele on tekkinud ka väga aktiivne järelturg Ebay netikaupluses, kus loomi ostetakse enam kui 20 dollari eest tükist. "Inimesed küsivad meilt, kuidas selline õnnelik asi juhtus," kommenteeris Hornsby hamstribuumi. "Kui teaksin vastust, oleks meil uus hitt-toode igal nädalal," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2009, 13:06
Otsi:

Ava täpsem otsing