Vähi: järgmisel aastal oleme veel põhjas

10. november 2009, 16:11

Käesoleval aastal majanduslangus jätkub, uue aasta alguses võivad tõusma hakkavad euribor ja intressid ettevõtetele probleeme tekitada, märkis Silmet Grupi juht Tiit Vähi.  

“Ma arvan, et sellele aastal langus jätkub. Kas see (SKP-toim.) on nüüd 12% või 14% või 16% - pole eriti suurt vahet. Langus on kahekohaline number,” rääkis Vähi ning lisas, et järgmisel aastal toimub väike langus võib-olla jõutakse ka nulli. “See tähendab järgmisel aastal majandus ei tõuse vaid on veel põhjas,” selgitas ta.

Vähi sõnul on Eesti suurimad probleemid praegu uue aasta esimeses või teises kvartalis aset leidvad euribori ja intresside tõus, mis tähendab ettevõtetele täiendavaid probleeme. “Kõige halvem täna on, et riigi maksutulud vähenevad ja töötus suureneb ja SKP langus ei ole peatunud,” märkis Vähi ning avaldas lootust, et III kvartali tulemus saab olema parem kui Läti SKP kahanemine 18,4% aastases võrdluses.

Töötus, kui Eesti praeguse aja üks teravamaid probleeme, suureneb Silmet grupi juhataja sõnul ka sellele talvel ning stabiliseerumist võib loota kevadel. Vähi ütles, et arvab praegu reaalselt töötuid olevat umbes 100 000.

Praegu ma küll ei näe majanduse kasvu aga iga kriis lõpeb kunagi ja loodetavasti tuleb 2011. aasta juba parem, võttis Vähi kommentaari kokku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2009, 15:25
Otsi:

Ava täpsem otsing