Lennukitootjatel ees helgemad aastad

Silvia Viidik 16. november 2009, 18:39

Kaks maailma suurimat lennukitootjat, Airbus ja Boeing, prognoosivad nõudluse taastumist järgmisel aastal, kirjutab BBC.

Airbusi tegevjuht John Leahy juba näeb turu paranemist ning lisas Dubai Lennushow ajal antud kommentaaris, et enam pole palju jutuks tellimuste tühistamisi või edasilükkamist. Euroopa lennukitootja tegi teatavaks ka tehingu kümne A320 lennuki müügist Yemenia Airways’le umbes 700 miljoni dollari eest. Samuti on Airbusile tellimuse 12 lennukile A350 andnud Ethiopia Airways.

Boeingu turundusjuht Randy Tinseth teatas sama show ajal, et järgmine aasta saab olema paranemisaasta ning lennukompaniid hakkavad kasumeid teenima aastal 2011. Ta lisas, et tõusud tulevad ilmselt eelkõige Lähis-Idast, aga samuti Hiinast, Indiast ja teistest arenevatest riikidest, millel on dünaamiline populatsioon ja kasvavad palgad.

Boeing avaldas samuti, et peab läbirääkimisi Abu Dhabi valitsuse omanduses oleva investeerimisettevõttega Mubadala ning kõnelused võivad viia suuremale koostööle uurimistegevuses ja arenduses lennukiehituse kohapealt.

Araabia suurim lennukompanii Emirates teatas, et peab mõlema suurema lennukitootjaga läbirääkimisi uute lennukite ostmiseks, aga detaile Dubai Lennushow ajal veel avaldada ei soovinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2009, 21:04
Otsi:

Ava täpsem otsing