BÖRS: Täna on oodata tõusu

Tõnis Oja 09. detsember 2009, 15:58

USA aktsiaturud on tänast börsipäeva alustamas tõusuga eelkõige tänu nafta- ning finantssektorile.

Exxon Mobili ning USA suuruselt teise naftakompanii Chevron aktsiate hinnad on eelkauplemisel kerkinud poole protsendi võrra tänu naftabarreli hinna kerkimisele taas ülalpool 73 dollari taset.

Finantssektori tähelepanu keskmes on Citigroupi ning Bank of America aktsiad, mille hinnad on samuti eelkauplemisel kerkinud kuni protsendi võrra. Kuulduste põhjal on rahandusminister Timothy Geithner laiendamas pankade päästmise programmi.

Investeerimisfirma Oppenheimer & Co analüütik Yair Reiner kirjutas klientidele saadetud märgukirjas, et Apple on tegemas viimast lihvi tahvelarvuti turuletulekuks, mis peaks toimuma märtsi lõpus või aprillis, vahendab MarketWatch. Arvuti saab olema puutetundliku 10,1 tollise diameetriga LCD ekraaniga. Apple on alustanud läbirääkimisi kirjastajatega nende raamatute levitamiseks, kusjuures Apple saab 30 ning kirjastus 70 protsenti müügitulust. Amazon.com jagab Kindle kaudu levitatud raamatute tulu kirjastajatega pooleks. Analüütiku hinnangul toob tahvelarvuti Apple’ile 25 kuni 38 USA senti lisakasumit aktsia kohta.

Apple’i aktsia hind on eelkauplemisel veidi tõusnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2009, 16:01
Otsi:

Ava täpsem otsing