Katre Pilvinski • 19. mai 2010 kell 5:12

Vare: riik on hakanud logistikasektorit väärtustama

Transiidiekspert Raivo Vare peab positiivseks, et valitsus on hakanud logistikasektorile rohkem tähelepanu pöörama.

Raivo Vare rääkis ETV hommikuprogrammis "Terevisioon", et siinne logistikasektor arenes kuni 2007. aastani omasoodu. "Pärast seda oli vaikelu ja nüüd on majandusministeeriumi, aga ka valitsuse ja parlamendi kaasabil hakanud asi paranema."

"Eestis tekkinud nn ühisklastri turundusprojekt, mis hõlmab eeskätt Kagu-Aasia suunda. Seal on vaja suhelda. Aasia pool on tähtsam riigi tasandil suhtlemine. Peab otseselt kõigiga tipptasandil rohkem suhtlema ja seda tehakse. Maailma transiidiäris on hakanud olukord väga kiiresti muutuma ja kriis on seda protsessi kiirendanud," rääkis Vare.

"Ma pean eelkõige silmas seda, et maailma majandusliku mõjuvõimu kese on hakanud nihkuma Kagu-Aasiasse ja Lõuna-Aasiasse, mis tähendab, et võimenduvad need tarneahelad, mis töötavad nende piirkondade jaoks," selgitas Vare ning lisas, et näeb selles potentsiaali ka Eesti jaoks.

Hetkel kuum