Silvia Kruusmaa • 9. juuni 2010 kell 15:25

Riik paneb Pirital 11 hektarit metsa müüki

Maa-amet korraldab avaliku kirjaliku enampakkumise raames ka Pirita linnaosas asuvate maatükkide müüki, teatas Pirita linnaosa valitsus.

Pirita linnaosas paneb riik elamumaana müüki Kose tee 88a, Lepiku tee 18, Lepiku tee 20 ja Lepiku tee 24 asuvad maatükid. Kusjuures viimased kolm on, kas korraliku haljastusega või metsaga kaetud rohealad ning moodustavad kokku rohkem kui 11 hektarit.

Riik loodab Lepiku teel olevate maatükkide müügiga teenida vähemalt 20 miljonit krooni. Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku hinnangul saab ta küll aru riigi finantsilisest olukorrast tingitud otsusest panna Pirital asuvad maatükid enampakkumisele, kuid leiab, et nii suure maa-ala eraldamine elamumaaks ei ole kaugeltki mitte juba seal piirkonnas elavate inimeste ega ka teiste Pirita elanike parimates huvides.

„Inimesed oskavad Pirital looduslikust keskkonnast ja rohelusest lugu pidada ning 11 hektari metsamaa maha parseldamine selleks, et siia perspektiivis veel elamuid ehitada, on minu arvates küll kurjast. Anda meie väikesest linnaosast praktiliselt peenraha eest taas ära looduslikku keskkonda, mida me enam kunagi tagasi ei saa, ei ole otsus, mis oleks tehtud selge pilguga tulevikku vaadates,“ lausus Terik.

Hetkel kuum