Indrek Kald • 21. juuni 2010 kell 8:16

Vladimir Jakunin ja Tiit Vähi arutavad Savisaare kutsel Eesti-Vene suhteid

25. juunil Tallinnas toimuval majanduskonverentsil arutavad Eesti-Vene suhteid teiste seas ka Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin ning ettevõtjad Tiit Vähi, Indrek Neivelt ja Raivo Vare.

Majanduskonverentsi "Tallinna roll Eesti-Vene majanduse ja transpordi suhetes" korraldav Tallinna linnapea Edgar Savisaar märkis, et Helsingi ja Soome on osanud panna kahepoolsed head suhted Venemaa ja tema suurlinnadega teenima mõlema rahva huve. "Olen enam kui kindel, et ka Tallinnal ja Eestil tervikuna on sama head šansid kui meie põhjanaabritel," nentis ta.

"Tahame seda või mitte, aga fakt on see, et Moskva oma kümne miljoni ja Peterburi oma viie miljoni elanikuga on meile lähimad maailmalinnad. Tallinna ja terve Eesti edu ning majanduse saatus sõltub suuresti sellest, kui hästi me oma geograafilist asukohta oskame ära kasutada ning kui edukad oleme oma koostöösuhetes nende kahe metropoliga, mistõttu Tallinn käesoleva majanduskonverentsi ka korraldab," lisas Savisaar.

Tallinna linnapea esineb konverentsil ettekandega teemal "Tallinn kui Eesti edu mootor", Venemaa Raudtee presidendi Vladimir Jakunini ettekande teemaks on "Vene raudtee transiidi võimaluste realiseerimine – strateegilised prioriteedid ja Balti regioon". Riiast kui Läti majanduse elavdajast kõneleb Riia  linnapea Nils Ušakovs, Tallinna sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand räägib Tallinna sadama rollist Eesti arengus ning abilinnapea Taavi Aas ettevõtluskeskkonna arengust Tallinnas.

Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni juhatuse esimees Tiit Vähi arutleb Vene transiidi taastumise võimalikkuse üle ning Eesti Koostöökogu Nõukogu tegevesimees Raivo Vare omavalitsuslike regioonide riikidevahelise koostöö võimaluste üle. Bank Sankt-Peterburi Nõukogu esimees Indrek Neivelt räägib oma ettekandes Loode-Venemaa ja Eesti vahelise koostöö võimalikkusest.

Hetkel kuum