9. august 2010 kell 15:20

Hiina automüük aeglustumas

Hiina automüük kasvas aasta varasemaga võrreldes juulis 13,6 protsenti, mis on viimase aasta nõrgim kasv.

Juulis müüdi ligikaudu 946 200 autot, mis tähistab kõige väiksemat tõusu 2009. aasta märtsist alates, vahendab MarketWatch. Selle aasta esimese seitsme kuuga on automüük Hiinas kasvanud 42,8 protsenti, selgub Hiina Autotootjate Assotsiatsiooni raportist.

Assotsiatsiooni andmed põhinevad hulgimüügil ning arvesse lähevad vaid Hiinas toodetud autod. Suvekuudel on tavaline, et automüük annab mõnevõrra järele.

Oma rolli mängivad kindlasti riigi poolt pakutavad stiimulid väikeautode ostmiseks. Varude suurenemisel otsustas Peking juunis kehtestada 440dollarilise stiimuli, mille saavad säästlike mootoritega väikeautode ostjad.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum