• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hispaanias üldstreik

  Hispaanias algas üleriigiline 24 tundi kestev üldstreik. Ametiühingud protesteerivad sellega peaminister Zapatero radikaalse säästukava vastu.

  Kava näeb muuhulgas ette riigiteenistujate palgakärpeid, pensionärid peavad loobuma pensionitõusust. Samuti tõuseb kõrgepalgaliste maksukoormus. Ettevõttetel muutub senisest lihtsamaks töötajate vallandamine, mis omakorda peaks aitama vähendada hetkel 20-protsendilist tööpuudust .
  Riigis on täna takistatud on bussi- rongi- ja lennuliiklus. Solidaarsusest streigib isegi Hispaania kuninglik perekond. Tegemist on esimese üldstreigiga Hispaanias 2002. aastast saadik.
  Peaminister on kinnitanud, et säästuplaan viiakse ellu vaatamata streikidele, homme läheb see arutamisele Hispaania parlamendis.
  Streigijärgselt on lubanud ametist tagasi astuda Hispaania sotsiaalminister Celestino Corbacho. Riik on kriisist aeglaselt taastumas, kuigi kolmandas kvartalis veel majanduskasvu ei ennustata. Positiivne seevastu oli teade baski terroriorganisatsioonilt ETA, kes lubas mõned päevad tagasi kehtestada tähtajatu relvarahu.
   
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.