Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parts: haritlasi ei huvitagi, kust raha tuleb

  Ülikoolis tuleks õpetada, kuidas noored oma teadmistega raha saaks teha, väitsid veendunult ja üksmeelselt TTÜ põlvkondade debatil Ettevõtlik Eesti esinejad.

  „Lapsena mängisin mina arvetega, sest mu vanaema oli raamatupidaja. Nüüd on moes rohkem pehmed väärtused nagu näiteks tantsuringis laste arendamine,“ rääkis debatil ärinaine Tiiu Järviste. Panin ka oma lase tantsuringi, tõdes ta ning nentis, et enam ei ole vist numbritega mängimine moes.
  Majandus- ja kommunikatsiooniministri sõnul oleks vaja ettevõtjaid kooli ettevõtlusalaseid tunde ja loenguid pidama, et õpetus oleks kihvt ja praktiline. „Teine teema on ülikoolides ja kõrgkoolides ettevõtlusõppe lähemale toomine. TTÜ seisab selle eest paremini, aga Tartu Ülikoolis on lood üsna kehvad. Mõtestatud ettevõtluse õpe, kuidas hakata raha tegema, kuidas konkureerida turul, see puudub täiesti,“ rääkis Parts.
  Ministri sõnul on Tartu Ülikool ka sellealaste muudatuste sisse viimise vastu. „Esitatakse sada vastuargumenti ja vastuväited on soravad tulema. Tegeleme akadeemiliste asjadega,“ vahendas Parts ülikooli sõnumit ning selgitas, et haritlaskonna seas on hoiak, et neid ei huvitagi, kust raha tuleb.
  Ettevõtja Andrei Korobeiniku sõnul peab Stanfordi ülikoolis iga magistrant õppima ettevõtlusaineid. „Eestis doktorandid ja magistrandid ei ole huvitatud äri tegemisest ja seda tuleks muuta,“ lisas ta.
  Meediaärimehe Hans H. Luige sõnul tuleks ülikoolide teadusuuringud muuta rahaks ehk müüa neid edasi ja seeläbi õpiks teadusuuringuga kokku puutuvad üliõpilased äriplaane koostama.
  Eurobaromeetri 2010. aasta mais läbi viidud uuringu kohaselt eelistavad soomlaste, lätlaste, leedulaste ja rootslastega võrreldes tunduvalt rohkem eestlasi palgatööd vaid kindla sissetuleku pärast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.