12. oktoober 2010 kell 9:28

Maailma rikkaimad naised elavad Hiinas

Rohkem kui pooled maailma rikkaimatest naistest on hiinlannad, kirjutab Financial Times. Seda suuresti tänu Maole ja odavale lastehoiule.

Financial Times tutvustas Huruni self-made naismiljardäride nimekirja, mille kohaselt maailma kolm rikkaimat naist on hiinlased. Samuti sisaldab TOP20 tervelt 11 hiinlannat. Millega hiinlannad rikkaks on saanud?

Hiina ja ühtlasi maailma rikkaim naine Zhang Yin on taaskasutatud paberit tootva  Nine Dragons Paper juht. Tema isiklikku varandust hinnatakse 5,6 miljardile dollarile. Temale järgneb kinnisvarafirma Longfor Property juht Wu Yajun 4,1 miljardiga ja Hongkongi konglomeraadi Fuhua International juht Chen Lihua nelja miljardiga.

Rikkaim mitte-hiina-naine on riidepoeketi Zara osanikust hispaanlanna Rosalia Mera 3,5 miljardi dollariga. Ka teised rikkaimad eurooplannad on teeninud oma varanduse moeäris: Doris Fischer Gapist on nimekirjas kaheksas ja Giuliana Benetton Benettonist 11. kohal. USA telestaar Oprah Winfrey on üheksas 2,3 miljardi dollariga. 

"Mao ütles et naised hoiavad üleval poolt taevast, ja sellest peale eeldatakse, et kõik naised Hiinas töötavad," kommenteeris hiinlannade rikkust FT-le Nandani Lynton Hiina Euroopa Rahvusvahelisest Ärikoolist Shanghais. Hiina naistel on abiks soodne lastehoid ja tugev vanavanemate toetus. Samuti on Hiina naised ühtlasi maailma kõige ambitsioonikamad, näitab üks teine uurimus.

Huruni nimekirjast on aga ka näha, et ainult 11 protsenti Hiina rikkaimatest inimestest on naised ning hiinlannade TOP50 varandus moodustab vaid kolmandiku sama taseme meeste rikkusest.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum