• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma rikkaimad naised elavad Hiinas

  Rohkem kui pooled maailma rikkaimatest naistest on hiinlannad, kirjutab Financial Times. Seda suuresti tänu Maole ja odavale lastehoiule.

  Financial Times tutvustas Huruni self-made naismiljardäride nimekirja, mille kohaselt maailma kolm rikkaimat naist on hiinlased. Samuti sisaldab TOP20 tervelt 11 hiinlannat. Millega hiinlannad rikkaks on saanud?
  Hiina ja ühtlasi maailma rikkaim naine Zhang Yin on taaskasutatud paberit tootva  Nine Dragons Paper juht. Tema isiklikku varandust hinnatakse 5,6 miljardile dollarile. Temale järgneb kinnisvarafirma Longfor Property juht Wu Yajun 4,1 miljardiga ja Hongkongi konglomeraadi Fuhua International juht Chen Lihua nelja miljardiga.
  Rikkaim mitte-hiina-naine on riidepoeketi Zara osanikust hispaanlanna Rosalia Mera 3,5 miljardi dollariga. Ka teised rikkaimad eurooplannad on teeninud oma varanduse moeäris: Doris Fischer Gapist on nimekirjas kaheksas ja Giuliana Benetton Benettonist 11. kohal. USA telestaar Oprah Winfrey on üheksas 2,3 miljardi dollariga. 
  "Mao ütles et naised hoiavad üleval poolt taevast, ja sellest peale eeldatakse, et kõik naised Hiinas töötavad," kommenteeris hiinlannade rikkust FT-le Nandani Lynton Hiina Euroopa Rahvusvahelisest Ärikoolist Shanghais. Hiina naistel on abiks soodne lastehoid ja tugev vanavanemate toetus. Samuti on Hiina naised ühtlasi maailma kõige ambitsioonikamad, näitab üks teine uurimus.
  Huruni nimekirjast on aga ka näha, et ainult 11 protsenti Hiina rikkaimatest inimestest on naised ning hiinlannade TOP50 varandus moodustab vaid kolmandiku sama taseme meeste rikkusest.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.