• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

   "Kräpp" kaob Kalevi toodetest

  Kalev Chocolate Factory teatel kasutab ettevõte alates septembrist kõigi oma maiustuste valmistamisel hüdrogeenimata taimseid rasvu. 

  "Seisame mõlemad sama asja eest Eveliniga (presidendiprouaga - toim)," sõnas Kalev Chocolate Factory tegevjuht Kaido Kaare. Tema sõnul on uus tehnoloogia küll kallim, aga täpset summat ei osanud Kaare öelda, palju transrasvast vabade toodete valmistamine lisaraha nõudis.
  Kaare kinnitas, et suuremate kulude tõttu pole nad kommihinda tõstnud ega kavatse seda ka teha. "Hind kujuneb sõltuvalt maailmaturust," sõnas Kaare.
  Samuti on eranditult kõik Kalevi glasuuritud kommid nüüdsest kaetud šokolaadiglasuuriga, mis koosneb looduslikust kakaovõist. Ühtlasi suurendab ettevõte oma kompvekkide kaalu, teatas ettevõte. Uusi tooteid hakati müüma septembri algusest. Transravade vabal tootel on peal ka vastav märgistus.
  „Tarbijatelt kogutud tagasisidele toetudes oleme otsustanud suurendada kompvekkide kaalu. Endise vormi on juba tagasi saanud batoonikesed, järgmisena muutuvad suuremaks pralineekommid, muuhulgas tarbijate lemmikud Oravake, Teekonna jms. Soetasime selleks tootmisliinidele uued düüsid, mis võimaldavad toota suuremaid komme kui seni uues majas uute seadmetega võimalik on olnud,“ sõnas Kaare.
  Toitumisteadlase Mai Maseri sõnul näitab hüdrogeenitud taimse rasva kommide koostisest väljajätmine, et Eesti toiduainetööstuse tase on jõudmas Taani või Austria kõrgete kvaliteedistandarditeni. „See, et meie ettevõtted oma tooteid pidevalt arendavad ja uusi kõrgema kvaliteediga tooraineid kasutusele võtavad, on ainult kiiduväärt,“ ütles Maser.
  Kaido Kaare sõnul teeb ettevõte jõulisi samme lisaks tootearendusele ka ekspordi vallas, laiendades koostöös Orkla grupi ettevõtetega müüki eksportturgudel. „Tänu kuulumisele rahvusvahelisse kontserni on oluliselt laienenud meie ekspordivõimalused. Täna juba on suurenenud meie toodete müügimahud Soome ja Venemaale,“ sõnas Kaare.
  Kalevi peamised välisturud on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa. Kaare kinnitas, et täna on ettevõte kasumis.  
  Kalev Chocolate Factory annab tööd 415 inimesele.
  *Evelin Ilves nimetas mullu kräpiks transrasvhappeid sisaldavaid maiustusi, mida toodab ka Eesti suurim magusatootja Kalev ning soovitas vanematel lastele neid kui kahjulikke mitte anda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Eelmise nädala börsilangus tõmbas Aasia turud kaasa
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Neeme Tammis: kapo kahtlustus annab transpordiameti juhtkonnale hea võimaluse
Kaitsepolitseiamet esitas sel nädalal kahtlustuse transpordiameti ühistranspordi osakonna juhatajale Kirke Williamsonile, kes seejärel ametist tagasi astus. Hansabussi nõukogu esimees Neeme Tammis näeb olukorras võimalust luua lõpuks ühistranspordi osakonnas kord majja. „See osakond on praegu üsna nõrk,“ ütles ta.
Kaitsepolitseiamet esitas sel nädalal kahtlustuse transpordiameti ühistranspordi osakonna juhatajale Kirke Williamsonile, kes seejärel ametist tagasi astus. Hansabussi nõukogu esimees Neeme Tammis näeb olukorras võimalust luua lõpuks ühistranspordi osakonnas kord majja. „See osakond on praegu üsna nõrk,“ ütles ta.