Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Aasia liikus negatiivselt

  Aasia juhtivad indeksid liikusid nädala viimasel kauplemispäeval alla, sest Jaapanist tulid nõrgad tootmisnäidud ning investorid muutusid USA majanduskasvu numbrit oodates ettevaatlikuks.

  Jaapani tööstustoodangu maht kukkus septembris juba neljandat kuud järjest, mõjudes riigi niigi haprale majandusele halvasti. Eelmise kuuga võrreldes vähenes toodangu maht 1,9%, kuigi analüütikud ootasid vaid 0,6%-list langust. Kukkumise põhjustasid eelkõige elektroonika- ja autotööstuse langenud tootmismahud.
  Samas ei kehti eelnenud jutt Jaapani gigantide Honda ja Sony kohta. Honda kvartaalne kasum enam kui kahekordistus, tõustes 1,7 miljardi dollarini. Aasta varem teenis firma 655 miljonit dollarit. Firma käive kasvas 27.9 miljardi dollarini ehk 9,5%. Autode müük kasvas 7,2%.
  Sony sai üle pika aja taas kasumlikku kvartalit nautida. Tehnoloogiahiiu tegevuskasum võrdus 847 miljoni dollariga. Aasta varem teeniti 403 miljonit dollarit tegevuskahjumit. Thomson Reutersi poolt küsitletud analüütikud ootasid 2 korda väiksemat kasumit.
  Jaapanis kukkus kohalik Nikkei 225 päevaga 1,75%, Hong-Kongis kukkus Hang Seng 0,97%, Hiina CSI 300 langes 0,52%, Korea Kospi kukkus 1,31% ning Austraalia ASX 200 langes 0,50%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.