Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip heidab Partsile ette toetuse tõstmist

  Ansip pidas eile valitsuse pressikonverentsil umbes pooletunnise kõne, süüdistades majandusminister Juhan Partsi selle aasta alguses taastuvenergia toetuste kahekordistamises.
  Ansip rõhutas korduvalt, et Parts unustagu oma eelnõu energiatoetuste vähendamisest parem heaga ära. "Mis meil ette pandi? 400 GWh aastas on liiga vähe. Tuleb suurendada toetatava taastuvenergia tootmise mahtu 600 GWh aastas. Noh, valitsuses me ei arutanud teemat. Usaldasime ministeeriumi, kes ettepaneku tegi," meenutas peaminister.
  "Ilma igasuguse analüüsita otsustasime tänavu 1. veebruarist suurendada taastuvenergia toetuste mahtu 50%. Ja nüüd järsku ütleme, et oi, sai palju! Võtaks tagasi! Kui oleks ainult, et võtaks tagasi, oleks see minu meelest veel kuidagi teostatav."
  IRL ja Reformierakond on juba mõnda aega piike murdnud taastuvenergia toetuste võimaliku koomaletõmbamise üle. Kahe erakonna tülile valab õli tulle sel nädalal Äripäevani jõudnud memo, mis põrmustab majandusministeeriumi ja konkurentsiameti taastuvenergia toetuste alandamise vajaduse analüüsid.
  25. oktoobri kuupäeva kandev memo on strateegiabüroos pealkirjastatud kui "Taastuvelektri toetusskeem". Tuuleenergia toetamist analüüsinud memo oli nii hästi hoitud saladus, et veel nädal aega hiljem ei teadnud selle olemasolust isegi mitte majandusminister Juhan Parts.
  Strateegiabüroo koostas analüüsi eelkõige peaminister Andrus Ansipile, kes peaks sellest lähtuvalt kujundama enda seisukoha ajaks, kui majandusminister tuleb valitsusse taastuvenergia toetuste kärpe eelnõuga. Samas sarnanevad memos esitatud seisukohad äravahetamiseni Reformierakonna juba varem väljaöelduga, et taastuvenergia toetusi ei peaks ülepeakaela enne valimisi vähendama.
  Parts luges tema valdkonna käiva Ansipi memo läbi üleeile õhtul. Ta reageeris kohe. "See meenutab mulle olukorda, kui Ostap Bender saabus mingisse Vene külla ja kukkus õpetama kõigi tööde tegemist," kommenteeris Parts mürgiselt.
  Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots märgib, et demokraatlikus riigis käib avalik arutelu energeetika toetuste üle. "Samas ei piisa vaid tuuleenergia vaatlusest, analüüsida tuleks kõiki alternatiive: puitu, tuumaenergiat," märkis Ots.
  Peaministri nõunik Kalev Kukk on valitsusjuhile koostatud memo lugenud. Ta ei soovi seda sisuliselt kommenteerida. "See aitab peaministril kahtlemata seisukohta kujundada, kuid ma ei tähtsustaks seda ka üle. Konkurentsiameti ja riigikantselei strateegiabüroo ülesanded on erinevad," märkis Kukk.
  Riigikantselei strateegiabüroo direktor Keit Kasemets ütles, et taastuvelektri memo koostamise initsiatiiv tuli strateegiabüroost. Ta ei taha nõustuda kahtlusega, et memos esitatud seisukohad kinnistavad justkui Reformierakonna juba varem väljaöeldut.
  "Oleme proovinud sõltumatult asja ajada. Meil on olemas vajalik kompetents, samuti pidasime nõu ekspertidega. Oma arvamuste kujundamisel me ei lähtu ühegi erakonna poliitilistest seisukohtadest," väitis Kasemets.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.