• Jaga lugu:

  Wolmreksiga seotud skandaalne seltskond

  Partneritele mütsi pähe tõmbamises kahtlustatava Wolmreks Ehitusega on seotud skandaalne seltskond.

  Wolmreks Ehituse, Kristiine Ehituse ja Merkton Ehituse põhiomanik ja juht Adu Haki on 1998. aastast alates Keskerakonna liige. 2008. aastal oli ta Äripäeva rikaste edetabelis 393. kohal 96,1 mln krooniga.
  Haki ja Wolmreks on olnud seotud keskerakondlase Lauri Laasi kinnistu saamisega. Maatüki ostmisel 2006. aastal tuli Laasile appi just Wolmreks, kes oli n-ö tehingu vahendaja. Juriidiliselt ei kuulunud maatükk Laasile, seega polnud tal vaja seda majanduslike huvide deklaratsioonis märkida.  
  2008. aastal kaebas Haki erakonnakaaslase Mart Viisitamme juhitava Pärnu linnavalitsuse peale ja süüdistas teda riigihangete seaduse rikkumises ning Tiit Kuuli ettevõtte eelistamises. Tüliõunaks oli väidetavalt Pärnu spordihalli ehitus.
  Wolmreksi väikeomanik ja tegevjuht Olavi Israel oli kunagi Keskerakonna tegevsekretär. 2006. aastal vabastati ta Murru vangla direktori kohusetäitja ametikohalt. Praegu kuulub IRLi.
  Wolmreksi kvaliteedijuht Illar Ehala on samuti keskerakondlane. Kunagine kodakondsus- ja migratsiooniameti haldusosakonna juhataja kt Illar Ehala on aastal 2004. kohtus süüdi mõistetud selle eest, et tegi korruptsioonivastase seadusega keelatud tehinguid.
  Ehala tellis ametile akende pesu ja suunas riigihanke, millega telliti kontoritesse koristustöid, oma pojale ja naisele kuuluvale firmale. Ehala kuritarvitas ametiseisundit, kui tegi ettepaneku Wolmreksi juhile Adu Hakile, et too telliks allhanke korras koristustöid tema naise ja poja firmalt. Kohus määras Ehalale ligi 30 000kroonise trahvi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Ärimehi ja poliitikuid tinistanud õnneotsijast kelm vahistati Politsei palub ohvritel endast märku anda
Politsei vahistas varem korduvalt kelmuses süüdi mõistetud Marek Tamme (varem Alle), kes pööras osavalt ümber näpu ettevõtjad, tipp-poliitikuid ja isegi krimikohtuniku Merle Partsi. Politsei kahtlustab, et kelmi ohvrite ring võib olla laiem.
Politsei vahistas varem korduvalt kelmuses süüdi mõistetud Marek Tamme (varem Alle), kes pööras osavalt ümber näpu ettevõtjad, tipp-poliitikuid ja isegi krimikohtuniku Merle Partsi. Politsei kahtlustab, et kelmi ohvrite ring võib olla laiem.