Sirje Rank • 15. november 2010 kell 5:23

Ligi: usaldus on emotsionaalne nähtus

Usaldus on emotsionaalne nähtus, aga ratsionaalne pool asjas on Iirimaa konsolideerimisprogramm ning ELi abilubadus, kommenteeris rahandusministerJürgen Ligi Iirimaa Iirimaa võimalikku abipalumist Euroopa Liidult ja IMFilt.

"Iiri programmi arutame tuleval (sel - toim) nädalal, kahjuks ei tea sealt veel palju detaile, eesmärk on aga jõuda miinus 3% sisse 2014. aastaks ning täiendavaid meetmed on kirjas 15% ulatuses SKPst," rääkis minister.

Euro usaldusväärsus on jälle vankuma löönud - läinud nädalal lahvatas Euroopa võlakriis uue vihaga ning nüüd on ehk vaid päevade küsimus, mil Iirimaa on sunnitud nagu Kreeka Euroopa Liidult ja IMFilt abi paluma.

Vastasel juhul võib kriis euroalal levida ning kukutada doominokividena ka Portugali ning mis veelgi kardetavam - euroala suuruselt kolmanda ja neljanda riigi Itaalia ja Hispaania.

 

Hetkel kuum