Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Islandi keskpank: investorid tuli maksma panna

  Island käitus õigesti, kui otsustas, et ei hakka aitama pankade võlakirjaomanikke ning võlgade suurust arvestades poleks see ka võimalik olnud, ütles Islandi keskpanga juht Mar Gudmundsson.

  „Võlakirjaomanikud ei peaks lootma, et valitsus nad hädas välja aitab. Neil tuleb endal riskide hindamise kodutöö ära teha,“ ütles Gudmundsson eile Frankfurdis peetud ettekandes, vahendas agentuur Bloomberg.
  Enam kui kaks aastat pärast Kaupthing Banki, Landsbanki ja Glitnir Banki kollapsit püüavad kreeditorid jätkuvalt kätte saada oma 85 miljardit dollarit.
  Islandi otsus jätta pankade kollapsi kulud maksumaksjate asemel pankade võlausaldajate kanda erineb Iirimaa otsusest säästa võlakirjaomanikke võimalikest kahjudest.
  „Ma arvan, et iirlased on täna nõus, et ilmselt sai pankade kõigi kohustuste garanteerimisega liialt kiirustatud,“ ütles Gudmundsson. „Nüüd on sellest kujunenud suur koorem, kuna nende pankade varad osutusid olema halvemas seisus kui algselt arvati.“
  Islandi eelarve jõuab Euroopa Komisjoni prognoosi järgi 2012. aastal ülejääki võrreldes Iirimaa eelarvega, millele prognoositakse 9,1% suurust defitsiiti. Tööpuudus Iirimaal on prognoosi järgi nii sel kui tuleval aastal 13,6%. Islandil jõuab töötuse määr tuleval aastal 8,1% tasemel tipust läbi, prognoosib OECD.
  „Ma ei ole veel veendunud, kas see oleks kõigi jaoks õige otsus, kuid Islandil ei olnud teist valikut,“ ütles Gudmundsson. „Väga huvitav on sellele küsimusele hinnangut anda paari aasta pärast - kui õige see otsus oli.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.