Anne Oja • 24. detsember 2010 kell 15:38

Teedele on oodata on kuni 30 cm lumekihti

Jõulupühade ajal katab kogu Eestit tihe lumesadu ja tuisk, mistõttu soovitab päästeamet vältida võimalusel liiklemist kõrvalteedel, pikemateks sõitudeks tuleks aga varuda aega ja võtta autosse piisavalt kütust.

Tihe lumesadu levib reedel ja laupäeval üle Eesti, lumikatte paksus võib ulatuda 20-30 sentimeetrini. Seetõttu tuleks võimalusel vältida autoga liikumist, eriti kõrvalteedel. Kui sõitmine on siiski vajalik, tuleb varuda autosse piisavalt kütust, võtta kaasa laetud mobiiltelefon ja lumelabidas.

Sadu kestab terve pühade aegse nädalavahetuse, seetõttu tuleks kõrvalistes kohtades arvestada liiklemistakistustega ja varuda koju ka piisavalt toitu.

Samuti tuleks üksikutes kohtades elavatel inimestel hoida lahti maja juurde viivad teed, et võimaldada juurdepääs pääste- ja kiirabiautodele. Teeolude tõttu võib viibida päästekutsete teenindamine kaugemates piirkondades.

Olukorrast eesti teedel saab infot maateeameti telefonil 1510.

Hetkel kuum