Webmedia ostis tüki MicroLinkist

Hannes Sarv 06. jaanuar 2011, 00:00

Webmedia juht Taavi Kotka ütles eile pärast lepingu sõlmimist, et ettevõtte suund on kasvul. "Katsume kõikides oma põhivaldkondades võimalikult kiirelt kasvada, et annaks börsi mõõdu välja," sõnas ta.

Kotka ütlusel on Webmedia grupi järgmiste aastate eesmärk suurendada käivet sedavõrd, et kasumit teenitaks 5-7 miljonit eurot aastas. "See on miinimumlatt, millest üle hüpata, et üldse börsile minna," lisas ta.

MicroLinki infohalduse liitmine lisab Webmedia juhi sõnul ettevõttele juba tänavu käibesse kümnendiku. "Tundub tegelikult tühine teema, aga meie sektoris 20miljonilisi (krooni - toim) ärisid iga päev ei liigu," viitas Kotka Microlinkilt ostetud üksuse mullusele käibele.

Tehingu tulemusel kasvab Webmedia osakaal ka näiteks riigisektoris. Webmediale läheb üle MicroLinki arendatud ja juurutatud Postipoisi infohalduse teenus, mida kasutavad pooled omavalitsused. Kogu senine infohalduse 20-liikmeline meeskond jätkab tööd Webmedias.

MicroLink keskendub rohkem põhitööle. MicroLink Eesti juhi Enn Saare sõnul on IT-sektoris vähe tehinguid. "Ettevõtjad ei kipu n-ö selgasid kokku panema," tunnistas ta. Saare sõnul on hea, kui nende saavutusi valdkonnas, mis ei ole neile peamine tegevusala, hakkab arendama ettevõte, kellele see on põhitöö.

MicroLinki käibest moodustas infohaldus Saare sõnul alla 10%. Tehingust saadav raha läheb MicroLinki arendamisse.

Uptime'i juht Eero Tohver kinnitas, et MicroLink on valinud kitsa fookuse ja tulenevalt nende omandist on näha IT suuremat läbipõimumist telekommunikatsiooniga. Tohveri sõnul on infohaldus väga oluline valdkond ja ta lisas, et loodab Webmediale nende uuel ärisuunal kõva konkurentsi pakkuda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing