Pillesaar: dividendide TOP abiks müüjatele

Katariina Krjutškova, Väinu Rozental 15. jaanuar 2011, 14:52

Müügiagentidel on hea võtta dividendide TOP ehk nimekiri inimestest, kellel on kindla peale raha ja hakata neile müügikõnesid tegema, ütles tarkvaraarendaja ASi Helmes suuromanik Jaan Pillesaar (TOPis koht number 99).

„Siis läheb nende töö veidi lihtsamaks,“ kommenteeris Pillesaar võimalust, et müügiagendid hakkavad dividendi TOPi kasutama.
 
Pillesaar ütles, et tema jaoks tuli TOPi sattumine üllatusena. „Võtsin erakordselt palju tol aastal (2009. aastal – toim.) välja, sest võib-olla oli mingeid isiklikke kulutusi,“ sõnas Pillesaar. „Ma olen igal aastal enda arust võtnud, aga ju siis teistel aastatel on teised nii palju rohkem võtnud, et ma pole sinna edetabelisse sattunud.“
 
Äripäeva eilses artiklis „Saatke oma rahakotist mulle foto“ ütles ettevõtja Viktor Siilats, et dividendide TOPi koostamine on rahakotti piilumine. Siilats leidis, et kui ajakirjandus ei koostaks selliseid nimekirju, laekuks riigi rahakotti rohkem maksutulu.
 
„Kui Siilats nii arvas, ju ta on siis läbi mõelnud. On olemas inimesi, kes ei taha, et avalikkus teaks, kui palju ta eraelus kulutab, ja viivad selle Eesti riigist välja,“ rääkis Pillesaar. Samas ta märkis, et tema seda põhimõtet ei järgi.
 
„Minu jaoks poleks vaja seda TOPi koostada,“ ütles Pillesaar. „Ma ise teiste rahakotis ringi ei uuri ja puudub ka huvi, kuidas teistel läheb.“
Ta lausus, et majandusaasta aruanded on avalik informatsioon. „Neil, kel huvi, saavad ise järgi uurida, kuidas kellelgi läheb, ja see on juba piisavalt läbipaistev,“ lisas Pillesaar.
 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2011, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing