Erply: investorite leidmisega muret pole

Anne Oja 10. veebruar 2011, 08:47

2009. aastal Seedcampi investeeringu võitnud majandustarkvarafirma Erply tegevjuht Kristjan Hiiemaa ütles, et ettevõttel riskiinvestorite leidmisega muresid enam pole.

"Tublid poisid! Riskikapitali kaasamisega ei peaks neil küll enam probleeme tekkima!" sõnas Hiiemaa.

Ta lisas, et rahalisest küljest pole Seedcampi 50 000-eurone investeering niivõrd oluline, sest võistlustel osalemisega kulutas GrabCAD tõenäoliselt sama suure summa, kuid konkursivõit annab meeskonnale väärtuse pitseri ning ettevõttele olulise arenguhüppe.

"Investoreile antud lubadus kasvatada nende raha 50 või 100 korda on suhteline," lausus Hiiemaa GrabCADi juhi Hardi Meybaumi jaanuarikuise nalja üle mõtiskledes, et nn inseneride Facebook lubab neile 50-kordset kasu.

"Meie ei lubanud teises voorus, et kasvatame näiteks kliendibaasi miljon korda. Reeglina lääne investor ei eeldagi, et startup hakkab ülehomme dividende maksma. Lepingutes keelatakse dividendide maksmine teatud perioodiks lausa ära ja meie puhul on see keelatud rohkemaks kui mõni aasta," selgitas Hiiemaa.

Hiiemaa sõnul on Erply registreerinud end samuti GrabCADi keskkonna kasutajaks ning loodab tulevikus sealt vastastikuselt kasulikku koostööd.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. February 2011, 16:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing