Uus Maa: äripindade turg hakkab tänavu kasvama

Katre Pilvinski 13. veebruar 2011, 12:11

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Mika Sucksdorff usub, et kinnisvaratehingute arvu kasv jääb tänavu alla mullusele, kuid ärpindade turg aktiviseerub.

"Positiivse ekspordinäitajaga on kasvanud ettevõtjate huvi tootmispindade järele ja nad hakkavad võtma Eesti inimesi tööle ning julgevad juba teha tulevikku suunatuid otsuseid," rääkis Sucksdorff tänavu kinnisvaraturul toimuvast.

"Ma usun, et äripindade turg on sel aastal aktiivsem kui mullu. Kui vaadata investori poole pealt, siis tegelikult tuntakse üsnagi suurt huvi kaubanduskeskuste vastu, aga ka rendivoogu tootvate bürooruumide järgi. Huvi osta töötavaid bürooruume on välisinvestoritel ja ka kohalikel investoritel täiesti olemas," märkis ta. 

"Usun, et mõned suuremad tehingud ärikinnisvaraga see aasta siiski tehakse. Seda oli selgelt näha, et ärisektori põhi jäi 2010. aasta esimesele poolele. Eelmisel aastal oli juba näha aktiivsemat turgu ja usun, et tänavu on see kindlasti aktiivsem," lausus Sucksdorff.

Sucksdorffi arvates on selle aasta kinnisvarahindade tõus ilmselt 7-8% suurusjärgus, kuid selles ta kahtles, et tehingute arvu kasv tuleb 18% nagu mullu, aga 10% usub ta kindlasti. "Ma poleks liiga optimistlik esialgu selle aasta suhtes, aga 10% kasvu on ka väga hea," sõnas ta. 


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. February 2011, 12:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing