Biotehnoloogia ajaloo suuruselt teine tehing

Fredy-Edwin Esse, California 16. veebruar 2011, 10:09

Prantsuse ravimitootja Sanofi-Aventis on nõustunud osta Genzyme Corpi 20,1 miljardi dollari eest, millele lisanduvad maksed firma ravimite eest, vahendab Reuters.

Sanofi maksab USA ravimitootja eest 74 dollarit aktsia kohta ning võimaliku lisaraha tulevaste tulude eest. Tehing näeb ette, et Sanofi peab tegema lisamakseid, kui Genzyme'i uus multiipelskleroosi ravim Lemtrada seadustatakse ja saavutab müügisihi või ravimite Cerezyme ja Fabrazyme tootmismahud jõuavad 2011. aastal seatud sihtideni.

Sanofi sõnul jõuab tehing lõpuni teise kvartali alguses ja peaks esimese aastaga oluliselt tõstma firma netotulu aktsia kohta. Firma ennustab 2013. aastaks teenida 0,75-1,00 eurot aktsia kohta.

Tegu on biotehnoloogia ajaloo suuruselt teise tehinguga ja annab prantslaste Sanofile, kes on Genzyme'i jahtinud juba 9 kuud, tugeva aluse müüa turul haruldasi haigusi ravivaid ravimeid. Lisaks kompenseerib Sanofi tehinguga langevat käivet ravimite pealt, mis on juba kaotanud või kaotamas patenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2011, 09:15
Otsi:

Ava täpsem otsing