Keskerakonna kaks leeri

Kadrin Karner 10. märts 2011, 08:22

Mitmed Keskerakonna liikmed on andnud mõista, et pärast selliseid valimistulemusi ootavad nad erakonna juhi Edgar Savisaare vastutamist ja ehk ka liidrikohalt taandumist.

Keskerakondlane Evelyn Sepp näeb partei tulevikus allakäiguspiraali ja leiab, et ilma suuremate muutusteta nende tulevik helge ei ole, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Erakonnasiseselt on tekkinud kaks leeri, on need, kes leiavad, et Saviaar võiks heita pilgu peeglisse ja vastutada halbade valimistulemuste eest, kuid teine leer jääb kindlalt oma liidri seljataha ning ei näe valimistulemustes midagi negatiivset.

"Mees, kes sai nendel valimistel 23 000 häält ehk vaieldamatu rekordi Keskerakonna valimisnimekirjas kandideerides ja üldse rekordi kogu Eesti ajaloos parlamendivalimiste tulemustest. Ma ei saa sellest jutust või sellest mõttest hästi aru, miks see mees peaks tagasi astuma," ütles erakonna peasekretär Priit Toobal.

Savisaar leiab samuti, et kõik on hästi ja enda juhi kohalt taandumise kohta midagi konkreetset ei ütle.

Kuigi meedias on kirjutatud Savisaare kriitikute Jüri Ratase ja Kalle Laaneti lahkumisest erakonnast, eitasid mõlemad seda täna. "Oleme aastaid olnud Keskerakonna liikmed ja jääme sinna edasi," märkisid nad riigikogu keskfraktsiooni nõuniku Manuela Pihlapi poolt saadetud avalduses.

"Seda tööd jätkame koos tublide ametikaaslastega erakonnas ja Riigikogu XII koosseisus. Viimastel päevadel on liialt palju lahatud Keskerakonna siseküsimusi. Kinnitame, et Keskerakond on tugev koos oma 13 000 liikmega, kelle seas on nii Jüri Ratas kui ka Kalle Laanet," seisab avalduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2011, 09:17
Otsi:

Ava täpsem otsing