BÖRS: kogu tähelepanu Jaapanil

Fredy-Edwin Esse, California 11. märts 2011, 10:19

Nädala viimasel kauplemispäeval on Aasia investorite tähelepanu langenud Jaapanile.

Neljapäeva õhtul teatas Tokyo börsi (TSE) president Atsushi Saito, et kohtub Osaka börsi (OSE) juhiga arutamaks võimalikku ühinemist. Sellise sammu järel tekiks maailma suuruselt teine börsioperaator, kirjutab MarketWatch.

Paraku ühinemisteade Jaapani börsi edasi täna ei aidanud, sest Nikkei kukkus 1,72% ning Topix 1,64%. Ent peatähelepanu leidis Tokyot raputanud maavärin, mille järel anti ka tsunamihoiatus.

Maavärina epitsenter jäi Tokyost umbes 231 miili kaugusele, kuid jaapanlaste pealinnas olid majad tugevalt rappunud. Kohaliku meediaväljaande sõnul oli tegu kõige tugevama maavärinaga pärast 1995. aastat. Tsunamihoiatus anti lisaks Jaapanile ka Venemaale ja Mariaani saartele.

Hiinas avaldati veebruarikuine inflatsiooninumber, mis oli 4,9%. Factset Researchi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid inflatsiooniks 4,8%. Hiina tootjahinnaindeks tõusis samas 7,2%, mis oli samuti prognoositust suurem.

Hiinas kukkus CSI 300 indeks 1,00% ning Hongkongi Hang Seng indeks 1,90%. Üleni punane oli ka kogu ülejäänud Aasia, kus peamised Kospi kukkus 1,53%, Taiex 0,87% ja Sensex 1,29%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2011, 13:15
Otsi:

Ava täpsem otsing