Harju Elektri ärikasum hüppas

Raivo Sormunen 05. mai 2011, 09:25

Elektrijaotusseadmete tootja Harju Elektri esimese kvartali ärikasum ulatus 160 tuhande euroni, mida on 122% enam kui aasta eest.

Kvartali puhaskasum langes küll aastataguselt 523 tuhandel 164 tuhande euroni, kuid eelmise aasta kasuminumbri sees oli erakorraline 522 tuhande eurone tulu PKC Group Oyj aktsiate müügilt.

Kontserni müügitulu kasvas 10% ja ulatus 9,43 miljoni euroni. Kui Eestis tõusis müügimaht 15,6% ning Soomes 33,1%, siis eile müük teistele Euroopa Liidu maadele langes 1,65 miljonit 0,19 miljoni euroni ehk 88%.

„Majanduskasvu kiirenemine 2010. aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses Euroopa Liidu riikides on toonud kaasa majandusolukorra paranemise kontserni koduturgudel. Enim on kasvanud müük Soome turule – kolmandiku võrra. Müük Eesti turule on kasvanud enam kui seitsmendiku võrra, kusjuures elektriseadmete tootmine ja müük üle 26%.

Tagasihoidlikumad on olnud arengud Leedu turul. Kokkuvõttes realiseeriti Kontserni ettevõtete koduturgudel (Eesti, Leedu ja Soome) 87,3% kontserni toodetest ja teenustest,“ märkis ettevõte oma aruandes.

Aruandekvartalis saadi müügitulu muudest Euroopa Liidu maadest 88% vähem kui aasta eest.  2010. aasta esimeses kvartalis oli müük Rootsi turule üksi üle 1,3 miljoni euro, mida tänavu ei suudetud saavutada. Muudest Euroopa Liidu riikidest domineerisid Läti, Prantsusmaa ja Rootsi.

Samas on Harju Elektri sõnul tehtud jätkuvalt tööd uute eksportturgude leidmiseks. Müük väljapoole Euroopa Liitu on aruandekvartalis viiekordistunud. Müügimahud on kasvanud nii Norra, Venemaa, Valgevene kui ka Malaisia turgudele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2011, 08:22
Otsi:

Ava täpsem otsing