Investorid: Kreeka kukub

Meelis Mandel 13. mai 2011, 16:36

Uudisteagentuuri Bloomberg küsitluse põhjal panustavad neli viiest rahvusvahelisest investorist sellele, et Kreeka ei suuda laene tagasi maksta.

Kusjuures Kreeka pole ainus riik, kelle maksevõime kahtluse alla seati. Enamus Bloombergi küsitluses osalenud investorid ennustasid maksuvõimetust ka Portugalile ja Iirimaale. Agentuuri küsitluses osales 1263 rahvusvahelist investorit ja analüütikut.

Pessimismi kasv näitab, et investorid ei looda Euroopa otsustajate võimesse pidurdada Kreeka kukkumist. Sama on näha ka turgudel. Kreeka viie aasta CDSi hind kerkis sel nädalal kõigi aegade rekordilisele tasemele - 13,71%. Ka Kreeka kaheaastase riigilaenu intress tegi rekordi, 25,6 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2011, 16:36
Otsi:

Ava täpsem otsing