AIG paiskab täna müüki 100 miljonit aktsiat

Rait Rebane 24. mai 2011, 20:18

Majanduskriisi ajal Ühendriikide valitsuse poolt päästetud kindlustuskompanii American International Group paiskab koos USA Rahandusministeeriumiga teisipäevasel kauplemissessioonil müüki suure koguse ettevõtte aktsiaid.

„Aktsiate pakkumine toimub,” teatas MarketWatchile IPO Boutique juht Scott Sweet, „uute väärtpaberitega saab kauplema hakata alates kolmapäevast.”

American Internationali juhatus teatas kuu alguses, et plaanib müüa 100 miljonit ettevõtte lihtaktsiat, millele lisandub veel Ühendriikide Rahandusministeeriumi osalusest 200 miljonit AIG aktsiat. Esmaspäevase sulgemishinna järgi teeniks kindlustuskompanii ja riik aktsiapakkumisega 10 miljardit dollarit.

Tänane aktsiate müük on riigi poolt esimene samm, et taastada AIG iseseisvus.

„Kui valitsus tahab astuda järgmise sammu kiiresti, peavad nad valima õige aja ja õige hinna,” teatas IPO Boutique juht Sweet esmaspäeval, „kui seda ei suudeta, siis ma kahtlen väga, et riigil õnnestub müüa oma osalus 2012. aastaks.”

Riik andis raha kindlustuskompaniile 2008. aasta lõpus ja 2009. aasta alguses ning sellega sai 92 protsenti ettevõtte tavaaktsiatest.

Selle aastaga on AIG aktsiahind kukkunud enam kui 37 protsenti, teisipäevasel kauplemissessioonil on ettevõtte aktsiahind kukkunud 1,03 protsenti 29,67 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2011, 20:18
Otsi:

Ava täpsem otsing