Tesla paiskab müüki 5,3 miljonit uut aktsiat

Rait Rebane 25. mai 2011, 20:12

Ühendriikide elektriautode tootja Tesla Motors teatas täna, et paiskab lähiajal müüki enam kui 5,3 miljonit aktsiat. Ettevõte eesmärk on teenida lisaraha, et katta uue maasturi Model X arenduskulud, Tesla aktsia vastas uudisele hüppelise tõusuga.

Täna enne börsi avakella teatas Tesla Motors, et korraldab teise aktsiapakkumise kogumahuga 5,3 miljonit aktsiat. Antud käiguga suurendab ettevõte aktsiate hulka 5,5 protsendi võrra. Lisaks sellele ostab autotootja tegevjuht Elon Musk 1,5 miljonit aktsiat ning Daimler AG tütarettevõte Blackstar Investco 644 000 aktsiat otse Teslalt.

Aktsiapakkumist korraldab Goldman Sachs.

„Üldiselt järgneb sellisele käigule aktsia hinna langus,” teatas Pacific Crest Securitiesi analüütik Erik Olbeter, kellel on Tesla aktsiale „buy” reiting, „kuid sel korral on näha vastupidist, sest investorid ootasid seda. Lisaks sellele on veel positiivne üllatus see, et aktsiaid ostavad ka Daimler ja Musk.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2011, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing