Diskussioon on manipuleerimine

Alar Tamming 30. mai 2011, 00:00

Kui Eestis korraldataks sarnaselt Soomega abipakettide teema üle diskussioon, oleks see pigem inimestega manipuleerimine. Kui see diskussioon tehakse selleks, et jätta mulje, et rahvas on sellega nõus, siis tegelikult on sellel diskussioonil, nagu Soomeski, mõte puudu. Diskussiooniga pigem manipuleeritakse inimestega, et otsus oleks näiliselt demokraatlik.

Iga mõtlev inimene saab aru, et abipaketid lõppevad tegelikult halvasti. Need ei päästa riike võlakoormast. Iga inimene teab oma kogemusest, et kui ta on kellelegi laenu andnud ja see laen tagasi ei tule, siis uue laenu andmine selleks, et eelmine laen tagasi saada, lõpeb tegelikult halvasti. Võimul olevatel inimestel on psühholoogiliselt väga raske õigeid otsuseid teha.

Kreeka puhul on asi väga lihtne: ei tohi rohkem kulutada, kui sa teenid. Praegu kulutatakse rohkem kui teenitakse ja seega on eelarve miinuses. Terve mõistusega on asi absoluutselt vastuolus. See lõpeb lõpuks majanduskrahhiga.

Mina olen Eesti liitumise kohta abipaketiga saanud piisavalt informatsiooni.

Äripäev kirjutas neljapäeval, et Soome parlament kiitis heaks Portugali abipaketi, millele eelnes terav arutelu sealses parlamendis. Eestis sarnast arutelu näha pole. Küsisime ettevõtjailt, kas Eestis oleks vaja diskussiooni, et avalikult selgitada seda, millised katsumused meid ees ootavad ja millised kohustused abiga omale võtame ning kas on piisavalt antud informatsiooni selle kohta, millal ja mis paketiga me liitume ning kui palju meil tuleb sinna raha anda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing