Sirje Rank • 8. juuni 2011 kell 9:06

Obama pelgab Kreeka pankrotti

USA president Barack Obama ütles ka oma sõna sekka Euroopas Kreeka võlgade võimaliku restruktureerimise üle käivas debatis, märkides, et USA-le oleks see laastav, kui võlakriis kasvaks Euroopas üle kontrollimatuks pankrottide ahelaks.

Neid mõtteid väljendas Obama ühisel pressikonverentsil Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga, kes on kodumaal suure surve all, et Kreeka uues abipaketis osaleksid ka riigi erasektori laenuandjad, kirjutas Financial Times.

Obama kiitis Saksamaa juhtrolli euroala võlakriisile lahenduste otsimises, kuid näis pigem toetavat Euroopa Keskpanga seisukohta, mis pelgab, et Kreeka võlgade restruktureerimine võiks vallandada uue finantskriisi.

„Ameerika majanduskasv sõltub sellele teemale mõistliku lahenduse leidmissest,“ ütles Obama. „Meile oleks see laastav, kui Euroopas vallanduks kontrollimatu pankrottide ahel, kuna sellest käivituks terve rida järgmisi sündmusi.“

Hetkel kuum