USA: Eesti võib Ühendriikidele kindel olla

Kadrin Karner 03. august 2011, 09:20

USA Vabariikliku Partei endine presidendikandidaat senaator John McCain tänas eilsel kohtumisel kaitseminister Mart Laariga Eestit panuse eest maailma julgeoleku kindlustamisel ning kinnitas, et Eesti võib Ühendriikidele kindel olla.

Laar ja McCain arutasid kohtumisel olukorda Ameerika Ühendriikides seoses vaidlustega eelarvekärpe üle ning selle võimalikku mõju kaitsejõudude eelarvele.

Samuti olid kõneks USA ja Eesti suhted ning koostöövõimalused, olukord Venemaal, Afganistanis ja Valgevenes ning küberkaitsega seotud küsimused. Samuti andis kaitseminister Laar kohtumisel pikema ülevaate Eesti tegevustest küberkaitse vallas.

McCain pööras tähelepanu Venemaa tegevusele oma naabrite süüdistamisel, avaldades siiski lootust, et see ei anna suuremaid tulemusi. „Me tunneme Venemaad ja me tunneme teid,“ ütles senaator.

Laari hinnangul möödus kohtumine soojas õhkkonnas, senaator meenutas kohtumisel ka oma külaskäiku Tallinnasse. „Meie vaated on lähedased ja sihid sarnased. Eestil on hea omada sellist sõpra USA kongressis,“ lausus kaitseminister Laar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2011, 09:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing