"Börsil kannatavad kahjumit paljud"

Fredy-Edwin Esse, California 09. august 2011, 14:41

Swedbanki Baltikumi aktsiate vahenduse üksuse juhi Andres Suimetsa sõnul on Tallinna börsi mõjutanud peamiselt kohalikud investorid ja laiapõhjalise languse tõttu kannatavad paljud tänased müüjad kahjumit.

Järgneb Andres Suimetsa kommentaar:

Kuigi käibenumbrid on märgatavalt kasvanud, on viimastel päevadel Tallinnas turu suunda siiski suuremalt jaolt mõjutanud kohalikud investorid, peamiselt jaeinvestorid aga ka kohalikud suuremad kliendid.

Kindlasti on siin oma osa investoritel, kellel õnnestus aktsiad möödunud aastal madalamatelt tasemetelt soetada ja võtsid investeeringust kasumi välja aga langus on olnud nii laiapõhjaline, et kahjumit peavad ilmselt kandma paljud tänased müüjad.

Oleme oma liikumises edasi kindlasti suuresti sõltuvad globaalsetest meeleoludest, investorid ootavad USAlt ja Euroopalt otsustavamat sekkumist ning seni kuni ebakindlus säilib ei saa ka Tallinna börs tugevust näidata.

Samas julgustaksin investoreid vaatama ettevõtteid eraldi, nii mõnigi on teinud viimase aastaga head tööd, tulemused on paranenud ja seega ei ole aastatagused hinnatasemed ehk õigustatud.

Kindlasti võib lühiajaliselt oodata mõningast taastumist aga maailma aktsiaturge ja majandust üldisemalt valdavad murepilved ei saa üleöö kaduda ja seega tuleb valmis olla närvilisuse jätkumisega nii meie kui muudel turgudel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2011, 09:13
Otsi:

Ava täpsem otsing