Indrek Kald • 20. september 2011 kell 7:49

"Ees on langus üksikute ajutiste tõusudega"

Majanduses on oodata langust üksikute ajutiste tõusuepisoodidega, usub valuutavahetuse ja investeerimiskulla müügiga tegeleva ASi Tavid suuromanik Alar Tamming.

"Statistiliste numbrite järgi võib olla stabiliseerumine praegustel tasemetel või isegi kasv, kuid see kasv tuleb eelkõige raha lisandumisest süsteemi, mitte paremast tööst," kommenteeris ta Eesti majanduse väljavaateid 2012. aastaks.

On oodata majanduslangust üksikute ajutiste tõusuepisoodidega, kuni rahandussüsteem on oma probleemid lahendanud ehk sisuliselt pankrotis pangad ja riigid peavad minema pankrotti ja algama süsteemi korrastumine, lisas Tamming.

Tema sõnul on ettevõtjaile suurimaks ohuks, et alahinnatakse käimasolevat kriisi ja peetakse seda üheks kriisiks teiste seas aru saamata, et süsteemis on põhimõttelised vead.

Tavidi investeeringud 2012. aastal tema sõnul kasvavad. "Plaanime laieneda Taani ja Rumeeniasse," märkis Tamming. Valuutavahetus jääb järgmisel aastal tema ütlusel samale tasandile kui 2011 – enamik Tavidi valuutavahetuse käibest on väljaspool Eestit –, kullamüügis on oodata kasvu 20-30%.

Tammingu suuromanduses Tavid-Tavex kontsernis töötab täna üle saja inimese. 1991. aastal loodud ettevõtte kontorid asuvad Eestis, Soomes, Rootsis, Taanis, Lätis ja Bulgaarias.

Alar Tamming räägib oma ettevõtte ja laiemalt kogu ärisektori võimalustest 2012. aastal sel kolmapäeval Äripäeva konverentsil Äriplaan 2012. Lisaks temale esinevad Priit Alamäe, Endel Siff, Fjodor Berman, Hillar Teder, Jaan Puusaag, Jürgen Ligi, Jüri Mõis, Madis Müller, Margus Reinsalu, Oleg Ossinovski, Priit Perens, Rain Lõhmus, Raivo Kütt, Riho Unt, Ülo Pärnits jt.

Hetkel kuum