Romet Kreek • 28. september 2011 kell 6:34

Indikaator andis tugevaima ostusignaali

Üleilmselt tunnustatud tehnilise analüüsi guru Dr. Alexander Elderi sõnul andis indikaator ühe tugevaima ostusignaali tehnilise analüüsis.

Siiski ei tormaks ta veel aktsiaid ostma.

„Pikaajalised lugejad teavad, et ma pean uute tippude-uute põhjade indikaatorit (NH-NL indeks) üheks parimaks ettevaatavaks näitajaks aktsiaturul. S&P 500 indeksi nädalase intervalliga graafik andis tugevaima võimaliku ostusignaali, kirjutas Elder. „Selleks peab indikaatori näit kukkuma läbi -4000 joone, kuid sulguma sellest kõrgemal. See näitab paanika sulpsatust, mis puhastab turult nõrgad aktsionärid ja avab tee uueks tõusuks. Eelmine tugev ostusignaal tuli 2009. aasta märtsis, mis osutus pullituru alguseks.“

„Kas see tähendab, et me oleme näinud languse põhja?“ küsib Elder ja vastab. „Mitte ilmtingimata. Me oleme ära näinud karude (langusele panustajate) maksimaalse jõu, kuid võib kuluda kuid, enne kui karune inerts kaob ja pullid haaravad ohjad. Ma ei imestaks, kui me näeme augusti põhja testimist enne  pulliturgu."

„Praegu jätkan turul vaatamist ning koostan ostunimekirja heaks ostuvõimaluseks,“ ütles ta.

Hetkel kuum