Moody’s võttis Eesti Energia reitingu luubi alla

Rainer Saad 29. september 2011, 17:53

Täna teatas Moody’s Investors Service, et on võtnud Eesti Energia A3 reitingu vaatluse alla võimalikuks alandamiseks. Samuti teatas Moody’s, et alandamist võib oodata ka Eesti Energia 300 miljoni euro eest emiteeritud A3 reitinguga võlakirjad.

Moody’s seadis Eesti Energia vaatluse alla seoses ettevõtte nõrgeneva finantsprofiili ning mahukate investeerimisprogrammide pärast. Samuti on kasvanud Eesti Energiale risk seoses osalise elektrituru avanemisega.

Moody’s märgib, et Eesti Energia (EE) tegutseb üha rohkem reguleerimata ning integreeritud elektriturul. EE on säilitanud juhtpositsiooni Eestis, kuid pärast osalist elektrituru vabanemist 2010. aastal, on kontsern kaotanud 10% enda lõpptarbijate turuosast konkurentidele. Moody's ootab edasist survet grupi turupositsioonile pärast Eesti elektrituru täielikku avanemist 2013. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2011, 17:53
Otsi:

Ava täpsem otsing