"Riik peaks rohkem mõtlema oma kodanike peale"

Kaisa Gabral 02. oktoober 2011, 14:11

Eesti peaks rohkem rääkima pensionisüsteemist ja mõtlema rohkem kodanike peale, rääkis Tallinna Börsi juhatuse liige Kaidi Ruusalepp  investeerimismessil "Rahakompass".

"Noorte teadlikkus meie pensionisüsteemi ülesehitusest ja teadlikkusest on väga madal. Noored, kes astuvad gümnaasiumi peavad kohustulikult liituma II sambaga," rääkis Ruusalepp  ja lisas, et II pensionisambaga on liitunud kokku ca 600 000 inimest. "Kuus või kvartalis jälgib oma samba saatust alla 10% nendest. Riigi poolt on vajalik osade inimeste eest ise vaadata tulevikku. Ja kindlustada inimeste tagala ses osas, sest kui ma 30 aasta pärast pensionile jään, siis ma ei peaks saama 100 eurot kuus, vaid see osa oleks siis suurem," rääkis Ruusalepp.

"Kui ma vaatan Euroopa riike, kus on vanad pensionisüstreemid – nad on väga hädas, kuidas olemasolevatele pensionäridele pension välja maksta, kuid 10-20 aasta pärast läheb see nii neil kui ka meil raskemaks. Riik peaks rohkem mõtlema oma kodanike peale," lisas ta.

Noortel soovitas Ruusalepp mõelda selle peale, kus nad tahaksid 10, 20, 50 aasta pärast olla ja vastavalt sellele astuda ka samme, valida õpitav eriala jne. Samuti soovitas Ruuslepp inimestel, kes on II sambaga liitunud, aegajalt vaadata seda, kuhu nende raha on paigutatud.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2011, 10:41
Otsi:

Ava täpsem otsing