• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Riik peaks rohkem mõtlema oma kodanike peale"

  Eesti peaks rohkem rääkima pensionisüsteemist ja mõtlema rohkem kodanike peale, rääkis Tallinna Börsi juhatuse liige Kaidi Ruusalepp  investeerimismessil "Rahakompass".

  "Noorte teadlikkus meie pensionisüsteemi ülesehitusest ja teadlikkusest on väga madal. Noored, kes astuvad gümnaasiumi peavad kohustulikult liituma II sambaga," rääkis Ruusalepp  ja lisas, et II pensionisambaga on liitunud kokku ca 600 000 inimest. "Kuus või kvartalis jälgib oma samba saatust alla 10% nendest. Riigi poolt on vajalik osade inimeste eest ise vaadata tulevikku. Ja kindlustada inimeste tagala ses osas, sest kui ma 30 aasta pärast pensionile jään, siis ma ei peaks saama 100 eurot kuus, vaid see osa oleks siis suurem," rääkis Ruusalepp.
  "Kui ma vaatan Euroopa riike, kus on vanad pensionisüstreemid – nad on väga hädas, kuidas olemasolevatele pensionäridele pension välja maksta, kuid 10-20 aasta pärast läheb see nii neil kui ka meil raskemaks. Riik peaks rohkem mõtlema oma kodanike peale," lisas ta.
  Noortel soovitas Ruusalepp mõelda selle peale, kus nad tahaksid 10, 20, 50 aasta pärast olla ja vastavalt sellele astuda ka samme, valida õpitav eriala jne. Samuti soovitas Ruuslepp inimestel, kes on II sambaga liitunud, aegajalt vaadata seda, kuhu nende raha on paigutatud.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Kosenkranius tahab Pärnus EKRE valitsemisest kõrvale jätta
Pärnus valimised võitnud EKRE võib ootamatult linnavalitsusest kõrvale jääda, sest senine linnapea Romet Kosenkranius alustab koalitsioonikõnelusi hoopis Reformierakonna ja Keskerakonnaga.
Pärnus valimised võitnud EKRE võib ootamatult linnavalitsusest kõrvale jääda, sest senine linnapea Romet Kosenkranius alustab koalitsioonikõnelusi hoopis Reformierakonna ja Keskerakonnaga.