Katre Pilvinski • 3. oktoober 2011 kell 8:44

Prantsuse saatkond Eestis hädas arvete tasumisega

Äripäeva andmeil on Prantsusmaa suursaatkonnal raskusi väikeste arvete tasumisega. Saatkond väidab, et tegu on tehniliste probleemidega.

Äripäevale laekus vihje, et Prantsuse suursaatkonnal on ligikaudu kuu aega tasumata vähem kui sajaeurone arve. Saatkond põhjendas arve esitanud ettevõtjale, et nad ootavad maksude laekumisi. Samas lubati, et arve tasutakse kohe, kui krediit saabub.

"Arvatavasti saatkond tegi talle (ettevõtjale – toim) garantiikirja," sõnas saatkonna pressiatašee Irina Zorina. Ta lisas, et kui ettevõtja pole garantiikirja saanud, peaks ta seda asja ajama. "Kui ta kahtleb selles, me võime alati garantiikirja väljastada," lisas ta.

"Meie raamatupidamine funktsioneerib niimoodi, et raamatupidaja ei saa iga päev maksta, vaid ainult teatud perioodi jooksul. Aga muidu meil finantsraskusi pole ja oma arved me maksame kinni," selgitas pressiatašee.

Zorina kinnitas, et ka vihje saatnud ettevõtja arve saab kindlasti tasutud. "Kui me ei saa arveid tähtaegselt tasuda, siis see oli tehniline probleem, mitte maksejõuetus," sõnas saatkonna esindaja. Seda, millise tehnilise probleemiga tegu on, ei saanud Zorina detailselt kirjeldada.

Agentuurid Moodys, Fitch ja Standard & Poor's on andnud Prantsusmaale kõrgeima riigireitingu AAA.

Hetkel kuum