3. oktoober 2011 kell 5:38

Rahapööritaja sai konkursita linna palgale

Valga linnavalitsus võttis konkursita tööle kohaliku keskerakondlase Endel Uppini, kes tekitas oma haldusfirma OÜ Valga June viimaste aastate tegevusega kohalikele elanikele sadu tuhandeid kroone kahju.

ETV saade "Pealtnägija" avalikustas mullu märtsis skandaali Valgas, kus endisele linnavolinikule ja Keskerakonna piirkonnajuhile Uppinile kuulunud haldusfirma Valga June osutas aastaid teenust kümnele kortermajale Valgas, kaotades seejuures segastel asjaoludel suure osa talle makstud kommunaalraha ning jättes järele võlad.

Lühidalt öeldes kogus Uppini firma Valga korteriühistutelt raha ja pidi selle kommunaalfirmadele teenuste eest edasi maksma, võttes ka võimalike viiviste riski enda kanda. Enam kui miljon krooni kogutud raha läks aga aja jooksul sihtkohani jõudmise asemel hoopis kaotsi. Uppin selgitas toona, et kasutas ühistutelt kogutud raha kapitalina sisenemaks ehitus- ja remondiärisse ning seda omakorda ühistutelt saadud raha alalaekumise tõttu.

Valga jõudis uue umbusaldusavalduseni. "Endel Uppini palkamine näitab lugupidamatust elanike suhtes. Enne kui Uppin pole oma võlgu tasunud, pole tal asja linna asjaajamiste juurde," sõnas Valga endine linnapea, opositsioonis olev reformierakondlane Ivar Unt. Olgu öeldud, et võimul on Valgas Uppini partei Keskerakonna ning sotside koalitsioon, Reformierakond tõrjuti kõrvale pärast endise linnapea Undi umbusaldamist.

Reedesel volikogu istungil andsid Reformierakond ning IRL sisse umbusaldusavalduse eelnõu Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluvale Valga linnapeale Kalev Härgile, kirjutas Valgamaalane.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast, milleks osta päevapilet või telli leht.

 

Autor: Piret Reiljan, Katre Pilvinski

Hetkel kuum