• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahapööritaja sai konkursita linna palgale

  Valga linnavalitsus võttis konkursita tööle kohaliku keskerakondlase Endel Uppini, kes tekitas oma haldusfirma OÜ Valga June viimaste aastate tegevusega kohalikele elanikele sadu tuhandeid kroone kahju.

  ETV saade "Pealtnägija" avalikustas mullu märtsis skandaali Valgas, kus endisele linnavolinikule ja Keskerakonna piirkonnajuhile Uppinile kuulunud haldusfirma Valga June osutas aastaid teenust kümnele kortermajale Valgas, kaotades seejuures segastel asjaoludel suure osa talle makstud kommunaalraha ning jättes järele võlad.
  Lühidalt öeldes kogus Uppini firma Valga korteriühistutelt raha ja pidi selle kommunaalfirmadele teenuste eest edasi maksma, võttes ka võimalike viiviste riski enda kanda. Enam kui miljon krooni kogutud raha läks aga aja jooksul sihtkohani jõudmise asemel hoopis kaotsi. Uppin selgitas toona, et kasutas ühistutelt kogutud raha kapitalina sisenemaks ehitus- ja remondiärisse ning seda omakorda ühistutelt saadud raha alalaekumise tõttu.
  Valga jõudis uue umbusaldusavalduseni. "Endel Uppini palkamine näitab lugupidamatust elanike suhtes. Enne kui Uppin pole oma võlgu tasunud, pole tal asja linna asjaajamiste juurde," sõnas Valga endine linnapea, opositsioonis olev reformierakondlane Ivar Unt. Olgu öeldud, et võimul on Valgas Uppini partei Keskerakonna ning sotside koalitsioon, Reformierakond tõrjuti kõrvale pärast endise linnapea Undi umbusaldamist.
  Reedesel volikogu istungil andsid Reformierakond ning IRL sisse umbusaldusavalduse eelnõu Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluvale Valga linnapeale Kalev Härgile, kirjutas Valgamaalane.
  Loe pikemalt tänasest Äripäevast, milleks osta päevapilet või telli leht.
   
  Autor: Piret Reiljan, Katre Pilvinski
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.