Qantas ostab 110 Airbusi lennukit

Fredy-Edwin Esse, California 06. oktoober 2011, 11:07

Euroopa lennukitootja Airbus on sõlminud 9,5 miljardi dollarilise lepingu Austraalia juhtiva lennundusettevõttega Qantas 110 lennuki müügiks.

Qantase sõnul on tegu lennukite arvult riigi suurima lennukitellimusega ja eesmärk on uute lennukitega laiendada tegevust Aasias, kirjutab BBC News. Firma toob Aasias turule uue odavlennu- ja preemiumlennufirma ja ostab 78 Airbus 320neo ja 32 A320 lennukit.

Qantase laienemisplaan Aasias näeb ette koostööd Japan Airlines'iga ja Mitsubishiga. Airbusi sõnul on uue põlvkonna A320neo suuteline kulutama 15% vähem kütust kui A320 ja on lennukitetootja kasvuplaanide üks nurgakive.

Lisaks teatas Airbus, et on valmis klientidele pakkuma krediiti lennukite ostmiseks, kui turutingimused halvenevad. Meediasse on juba jõudnud teateid, et pangad ja teised finantsinstitutsioonid, kes lennundusettevõtteid rahastavad, on hakanud laenamist koomale tõmbama.

"Kui vaja, siis me aitame mõningate finantseerimistega, kuigi me ei ole pank," ütles Airbusi asepresident Tom Williams.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2011, 11:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing