• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leis: Unileveri-Ingmani tehing jätab Soome oma tootjata

  Soome turule jääb pärast Unileveri ja Ingmani liitumist kaks maailma suurimat jäätisetootjat ning kodumaine jäätisetööstus kaob sootuks, rääkis Premia Foodsi juht Kuldar Leis.

  "Tehing on päris oluline ning ma pean ütlema, et olen põhimõtteline mitmekesisuse pooldaja ja monopolide vastane ehk selles kontekstis on mul väga kurb meel Soome jäätisesõprade üle," rääkis ta. "Kui see tehing lõpule viiakse, jääb Soomes kogu turgu valitsema kaks suurt jäätisefirmat ja need on maailma number üks ja number kaks ettevõtted ehk Nestle ja Unilever. See tähendab, et kodumaist jäätisetootmist ei jää üldse," lisas Leis.
  Unilever ja Ingman teatasid eile, et ühinemistehing jõuab lõpule 2012. aasta alguses, kui on saadud luba Soome kohalikult konkurentsiregulaatorilt. Selle heakskiidu tulematajätmist pole Leisi sõnul mõtet loota. Tegemist on suurte firmadega, kes on ilmselt kõik variandid läbi kaalunud, põhjendas ta.
  Premia juhi sõnul oli Ingman neile Baltimaades mõnusaks konkurendiks. "Nende eripära oli ju see, et nad olid perefirma. Suurem osa, piimatootmise osa, müüsid nad maha juba mingid aastad tagasi," rääkis Leis. Soomes ja Skandinaavias on perefirma kultuur alati väga tugev olnud, samal ajal kui Eestis meie Vene mineviku tõttu seda täheldada pole, lisas ta. "Aga ju siis on maailm nii palju muutunud, et ka perefirmad müüakse maha," rääkis Leis.
  Eesti turul Ingmani omanikuvahetusega seoses Leisi sõnul väga suurt muutust ei tule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Valitsus kehtestab uued piirangud Uued piirangud kehtivad 10. jaanuarini
Valitsus otsustas kuuetunnise kabinetiistungi järel, et alates esmaspäevast pääseb meelelahutus- ja toitlustusasutustesse vaid vaktsineerimistunnistuse või läbipõdemistõendiga - negatiivsest testist enam ei piisa.
Valitsus otsustas kuuetunnise kabinetiistungi järel, et alates esmaspäevast pääseb meelelahutus- ja toitlustusasutustesse vaid vaktsineerimistunnistuse või läbipõdemistõendiga - negatiivsest testist enam ei piisa.