Euroopa suurpangad kahtluse all

Katri Soe-Surén 19. oktoober 2011, 12:27

Euroopa Komisjon kahtlustab, et paljud pangad on sõlminud kokkuleppeid intressimäära Euribori kohta. Läbi otsiti mitme panga kontorid, teiste seas on kahtluse all Deutsche Bank.

Pankade nimesid EK ei nimetanud, kuid kui selgub, et kahtlused osutuvad põhjendatuks võidakse seadust rikkunud pankadele määrata trahvi kuni 10% aastakäibest.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel on üks kahtlusalustest pankadest Deutsche Banki Londoni filiaal.

Euroopa pangandusliit EBF lükkas kahtlustused Euriobori võimalikest manipulatsioonidest otsustavalt tagasi ning ütles, et on valmis oma käsutuses olevaid andmeid Komisjoniga jagama. „Oleme avatud ja valmis jagama mistahes andmeid,“ ütles Reutersile Euribor-EBFi juht Cedric Quemener. „Oleme täielikult veendunud Euribori valitsemistavades. Kuna nii palju pankasid osaleb intressi määramises, siis oleks võimatu määra kunstlikult kujundada. Ma usun, et Komisjonil ei ole piisavalt teadmisi kuidas neid intresse määratakse. Me oleme valmis neid aitama.“

Euribor (Euro Interbank Offered Rate e. euro üleeuroopaline pankadevaheline intressimäär) on intressimäär, millega kõrge reitinguga pank on nõus laenama raha eurodes teisele kõrge reitinguga pangale ning mida arvutatakse iga päev pankadevaheliste hoiuste puhul tähtajaga kuni 12 kuud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2011, 14:28
Otsi:

Ava täpsem otsing