• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa suurpangad kahtluse all

  Euroopa Komisjon kahtlustab, et paljud pangad on sõlminud kokkuleppeid intressimäära Euribori kohta. Läbi otsiti mitme panga kontorid, teiste seas on kahtluse all Deutsche Bank.

  Pankade nimesid EK ei nimetanud, kuid kui selgub, et kahtlused osutuvad põhjendatuks võidakse seadust rikkunud pankadele määrata trahvi kuni 10% aastakäibest.
  Uudisteagentuuri Reuters andmetel on üks kahtlusalustest pankadest Deutsche Banki Londoni filiaal.
  Euroopa pangandusliit EBF lükkas kahtlustused Euriobori võimalikest manipulatsioonidest otsustavalt tagasi ning ütles, et on valmis oma käsutuses olevaid andmeid Komisjoniga jagama. „Oleme avatud ja valmis jagama mistahes andmeid,“ ütles Reutersile Euribor-EBFi juht Cedric Quemener. „Oleme täielikult veendunud Euribori valitsemistavades. Kuna nii palju pankasid osaleb intressi määramises, siis oleks võimatu määra kunstlikult kujundada. Ma usun, et Komisjonil ei ole piisavalt teadmisi kuidas neid intresse määratakse. Me oleme valmis neid aitama.“
  Euribor (Euro Interbank Offered Rate e. euro üleeuroopaline pankadevaheline intressimäär) on intressimäär, millega kõrge reitinguga pank on nõus laenama raha eurodes teisele kõrge reitinguga pangale ning mida arvutatakse iga päev pankadevaheliste hoiuste puhul tähtajaga kuni 12 kuud.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Peaministri koroonakriisi avaldus: valitsus on valmis ka järgmisteks sammudeks
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.
Riigikogus koroonakriisi teemal poliitilise avalduse teinud peaminister Kaja Kallas avaldas lootust, et praegustest piirangutest piisab.