• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fedi majandusprognoos viis börsid langusse

  USA aktsiaindeksid kukkusid kolmapäeva pärastlõunal järsult allapoole, kui Föderaalreserv avalikustas majandustegevuse raporti, mis näitas vaid tagasihoidlikku majanduskasvu ja suurenevat ebakindlust.

  Kuna olulisi uudiseid Euroopast täna ei tulnud, keskendusid investorid rohkem Ühendriikide majandusele. Surve aktsiahindadele kasvas järsult, kui USA keskpank esitles beeži raamatuna tuntud majandustingimuste raportit. Keskpank märkis, et vaatamata sellele, et majandus kasvab hetkel tagasihoidlikus tempos, on see kasv raugemas. Kahanenud laenamine viitab turgude ebakindlusele ja äriinvesteeringute vähenemisele.
  Aktsiaindeksid lõpetasid kolmapäeval järgmistel tasemetel:
  Dow Jones        11 504,62     -72,43     -0,63%Nasdaq                2 604,04      -53,39     -2,01%S&P 500              1 209,88      -15,50     -1,26%
  Nasdaqi koondindeksit ja tehnoloogiasektorit tervikuna vedas allapoole Apple’i aktsia, mille kvartalikasum osutus loodetust väiksemaks. Aktsia hind kukkuks päeva lõpuks 5,62%, lõpetades 398,50 dollaril.
  Väljapaistvat tõusu võis kolmapäeval raporteerida kindlustusfirma Travelers aktsia, mille hind kasvas ligi 6%. Ettevõte andis investoritele märku, et kliendid on valmis taluma kõrgemaid kindlustuspreemiaid. Tõus kandus üle ka teiste kindlustusfirmade aktsiatele: Chubb ja Allstate tõusid vastavalt 2,31% ja 0,35%.
  Peale Travelersi suutsid Dow 30 ettevõttest tõusta veel Intel (3,59%), Coca-Cola (+0,43%), Procter & Gamble (+0,55%) ja Wal-Mart Stores (+0,64%).
  Dollar nõrgenes kolmapäeval nii euro, jeeni kui ka naelsterlingi suhtes.Novembri tähtajaga naftafutuuride hind alanes 2,26 dollari võrra 86,14 dollarile. Detsembri kullafutuuride hind langes 9,40 dollarit, andes uueks hinnatasemeks    1 643,40 dollarit untsi kohta.
  Ühendriikide valitsuse kümneaastaste võlakirjade hind kukkus samuti, tõstes tulususe teisipäevaselt 2,15%-lt 2,16%-le.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.