• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harju Elektri ärikasum langes

  Harju Elektri kolmanda kvartali ärikasum ulatus 0,81 miljoni euroni, mida on 12% vähem kui aasta eest. Aasta üheksa kuu lõikes on ärikasum siiski aastatagusega võrreldes 29% kosunud ning ulatus 1,51 miljoni euroni.

  Hoolimata ärikasumi langusest näitas elektrotehniliste seadmete tootja kolmandas kvartalis siiski ligi 17% kasumi kasvu (0,85 miljonilt 1,00 miljoni euroni ehk 0,05 eurolt 0,06 euroni aktsia kohta), kuna lõppenud kvartalis konsolideeriti sidusfirmast 0,29 miljoni euro eest kasumit.
  Harju Elektri sõnul kasvasid aruandeperioodil kontserni tootmismahud ning ka majandustulemused näitasid paranemistendentse. Kolmanda kvartali müügimaht kasvas üle 17% 13,0 miljoni euroni ja 9 kuuga viiendiku võrra 33,6 miljoni euroni.
  Tootmise segmendi müügitulud kasvasid aruandekvartalis enam kui 18% 11,8 miljoni euroni, andes ka traditsiooniliselt suurima osa, 89% müügituludest.
  Harju Elektri kvartaliraporti kohaselt on majanduskasvu kiirenemine Euroopa Liidu riikides 2010. aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses toonud kaasa majandusolukorra paranemise kontserni koduturgudel. Enim on kasvanud müük Soome turule – 9 kuuga kolmandiku võrra 14,9 miljoni euroni. Kiire on olnud ka teiste põhiturgude - Eesti (30%) ja Leedu (17%) müügikasv.
  Harju Elektri aktsia on täna Tallinna börsil langenud 6,8%, tasemeni 2,41 eurot. Täpselt sama suur on ka aktsia 2011. aasta kogulangus (-6,8%).
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.