Alyona Stadnik • 16. november 2011 kell 8:22

Töösturid: Venemaa järele ei ole vajadust

Töösturite sõnul ei ole neil vajadust minna Venemaa turule, sest riske saab hajutada ka teistmoodi.

"Venemaal saab kaubelda, peab tundma vene inimesi ja ise ka inimene olema," lausus plastmassi töötlemisega tegelev Dale LD AS juhataja Tiit Asumets.

Dale LD ei ole Venemaale läinud, kuna pole olnud selleks vajadust. "Meie ettevõtte teeb ainult allhankeid ning suured firmad on leidnud meid ja tööd on praegu palju. Hetkel ei ole otseselt vajadust," kommenteeris Asumets.

Ta lisas, et nad tegutsevad Soome, Rootsi ja Valgevene turul ja lisas, et kui kunagi jõuavad, siis võtavad ka Venemaa turgu. „Saab ju ka teistmoodi faktooringutega riske hajutada. See ei ole probleem,“ lausus Asumets.

Metallitööstuseettevõtte Otolux AS juhataja Tõnis Balodis sõnul ei ole ka nemad veel Venemaale turule läinud. „Meil ei ole täna otseselt midagi halvasti, et me peaks kuskile hakkama ründama," lausus Balodis.

Otolux töötab ainult ekspordiks ning otsustavad ise, kus nad töötavad.Rääkides Hiina ja Aasia turgudest küsis Balodis: “Kas keegi suudab seda ka välja mõelda, kuidas Hiina turul konkureerida, kui Hiinas on teised tööjõu- ja majanduskulud?"

Soome keskkaubanduskoja juht Risto Penttilä soovitab tänases Äripäevas ettevõtjale: „Mine itta, noor mees". Euroopa võlakriis on muutnud Soome ettevõtjad ettevaatlikumaks, kindlamini tunnevad end need, kes on kinnitanud kanda Venemaal, Hiinas ja mujal Aasias.

Hetkel kuum