Krimelte Tempsi juht: äris ei müü keegi võidupileteid

Alyona Stadnik 16. november 2011, 16:15

Ettevõtlus on seotud riskidega sõltumata geograafiast, kommenteeris Krimelte Tempsi OÜ juhatuse esimees Tiit Arro arvamust, et idas on äriedu kindlam.

"Üldine arvamus on ikkagi see, et mida võõrama kultuuritaustaga riiki me lähme, seda suuremad on meie riskid. Selge on see, et Eesti jaoks on kõige lihtsam äri ajada Soomes, Lätis ja lähiturgudel, sest me tunneme neid ja seda kultuuritausta," kommenteeris Arro Venemaale minekut.

Kui rääkida globaalsetest riskidest, siis Arro sõnul on muidugi oht, et kui Euroopas on suured finantsriskid, võib Euroopa majandusemootoriks olevates riikides majandus jahtuda. "Kui vähegi võimalik, siis tuleks vaadata ettevõtte seisukohalt teisi turge," lausus Arro.

Wolf Groupi jaoks on Venemaa kõige tähtsam turg ning eriline huvi on täna ka Lõuna-Ameerika. "Tegutseme ka Hiinas ja Jaapanis, aga kas see on riskivaba, selles ma nii väga kindel ei ole. Nendele turgudele minek on väga suurte riskidega seotud. Keegi ei müü kindlaid võidupileteid, kogu ettevõtlus on seotud riskidega," sõnas Arro.  

Nii Venemaal, Jaapanis kui ka mujal kõik sõltub inimestevahelistest suhetest ja kes õnnestub leida õiged partnerid, märkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. November 2011, 11:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing