• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Krimelte Tempsi juht: äris ei müü keegi võidupileteid

  Ettevõtlus on seotud riskidega sõltumata geograafiast, kommenteeris Krimelte Tempsi OÜ juhatuse esimees Tiit Arro arvamust, et idas on äriedu kindlam.

  "Üldine arvamus on ikkagi see, et mida võõrama kultuuritaustaga riiki me lähme, seda suuremad on meie riskid. Selge on see, et Eesti jaoks on kõige lihtsam äri ajada Soomes, Lätis ja lähiturgudel, sest me tunneme neid ja seda kultuuritausta," kommenteeris Arro Venemaale minekut.
  Kui rääkida globaalsetest riskidest, siis Arro sõnul on muidugi oht, et kui Euroopas on suured finantsriskid, võib Euroopa majandusemootoriks olevates riikides majandus jahtuda. "Kui vähegi võimalik, siis tuleks vaadata ettevõtte seisukohalt teisi turge," lausus Arro.
  Wolf Groupi jaoks on Venemaa kõige tähtsam turg ning eriline huvi on täna ka Lõuna-Ameerika. "Tegutseme ka Hiinas ja Jaapanis, aga kas see on riskivaba, selles ma nii väga kindel ei ole. Nendele turgudele minek on väga suurte riskidega seotud. Keegi ei müü kindlaid võidupileteid, kogu ettevõtlus on seotud riskidega," sõnas Arro.  
  Nii Venemaal, Jaapanis kui ka mujal kõik sõltub inimestevahelistest suhetest ja kes õnnestub leida õiged partnerid, märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.